Тепърва ще се изяснява защо 13-годишното момче е посегнало на живота си

...
Тепърва ще се изяснява защо 13-годишното момче е посегнало на живота си
Коментари Харесай

Съжаляваме, но е късно - Кристиян излезе от час за учебник и остана на 13. Двойка ли го разстрои?

Тепърва ще се изяснява защо 13-годишното момче е протегнало ръка на живота си
Учители, родители и съученици са сринати поради случилото се

Директорката отхвърля момчето да е имало слаба оценка по математика, само че не знае какво може да е довело до нещастието

Всички съжаляваме, само че към този момент е късно.

Думите са на майка, чието дете е съученик на 13-годишния Кристиян, лишил самичък живота си, до момента в който класът му е в час по география. Жената плаче, плачат и децата, и учителите в двора на ОУ “Душо Хаджидеков ” в Пловдив.

Най-големият смут обаче е за майката на Кристиян, която на 9 май към 15,30 ч разкрила безжизненото му тяло в дома им, на метри от учебното заведение. В този миг класът на шестокласника е в час по география. Той помолил да отскочи до у дома, тъй като си е не запомнил учебника. Излиза и повече не се връща.

Какво е разстроило детето, с цел да постави завършек на живота си, ще проверяват полицията и прокуратурата в Пловдив.

Никой от възрастните не смее да спекулира с аргументите за съдбовното решение на Кристиян.

“Всяко дете реагира друго ”, съобщи директорката Грозденка Николова. Тя също скърби и не знае какво може да го е разстроило толкоз мощно.

По коридорите на учебното заведение се чуваха разнообразни версии. Най-разпространената бе, че е получил слаба оценка.

“Всички от класа му описват, че  са му писали  двойка по математика и доста се разстроил ”, споделиха Емил Ярев и Борислав Добрев от 6 А.

Следващият час на младежа бил география и той помолил учителката да се прибере за учебника. “Тя го пуснала, тъй като живее ей тук, до учебното заведение. След това обаче не се върнал ”, изясни Костадин Кънчев. Именно преподавателката по география се обадила на майката на Кристиян, откакто той не се върнал в час.

“Жената доста се разстрои. Тя му е класна и приема нещата драговолно. Дори припадна, наложи се мъжът ѝ да я прибира ”, разяснява охранителят на учебното заведение.

Съученикът му Костадин Кънчев допуска, че е допустимо майката на Кристиян  да му се кара за слаби оценки.

“Това не е правилно, не е имал никакви проблеми с майка си, тя е доста добричка ”, опонираха обаче Стела Недялкова и Симона Дуковска. Двете девойки били приятелки на Кристиян. Разказват, че бил положително момче, ухилен и занимателен първенец, имал по-голяма сестра. Те също чули, че се разстроил поради двойка, и недоумяват по какъв начин може да я е  получил  при неговия добър триумф. Директорката обаче е безапелационна, че Кристиян не е  имал  слаба оценка. 

След съвет с учителите Грозденка Николова се срещна с три служителки на Агенцията за протекция на детето, които разговаряха с шестокласниците. По думите на учебната психоложка те ще оказват помощ на децата да се оправят по-лесно с нещастието. Ако са дружно, по-лесно ще преживеят гибелта на съученика си, има вяра и директорката.

В ОУ “Душо Хаджидеков ” ситуацията беше траурна  в сряда. Отменени са всички празнувания и тържества до края на годината.

От прокуратурата са безапелационни, че по тялото на момчето няма следи от  насилие

“Тепърва се обясняват аргументите, правят се голям брой дейности по следствието, назначена е и съдебномедицинска експертиза, която да откри  причината за гибелта ”, съобщи районният прокурор Петър Петров. Образувано е досъдебно произвеждане за подкрепяне и склоняване към самоубийство.

“Няма да изнасяме повече информация, нещастието в действителност е голяма ”, разяснява заместникът на Петров - Атанас Илиев. 

Никола Михайлов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР